Onderhoud & Reparatie

Onderhoud- en reparaties alle merken personen- en lichte bedrijfswagen (tot 3500 KG)

Onderhoud aan je auto is van groot belang. Wie zijn auto regelmatig laat controleren verkleint de kans op autopech en zorgt daarnaast voor veiligere rijomstandigheden voor jezelf maar ook voor je medepassagiers en medeweggebruikers. Wij adviseren dan ook je auto regelmatig te (laten) controleren en het reguliere onderhoud zoals de grote en de kleine beurt op tijd uit te laten voeren door een erkend autobedrijf.

Een onafhankelijk autobedrijf is een bedrijf dat aan alle merken auto’s kan werken en hiervoor ook de kennis in huis heeft. Voor ons is het daarom niet van belang in welk merk auto je rijdt. Wij zijn van alle markten thuis en zullen je daarom altijd een onafhankelijk advies geven wat betreft reparaties of onderhoudsbeurten. Bij ons ben je daarnaast verzekerd van 6 maanden BOVAG garantie op alle reparaties die wij uitvoeren, wat betekent dat je met een gerust hart de weg op kan.

Je auto laten onderhouden bij Garage Remko is daarom zeker geen overbodige luxe en zorgt dat je auto altijd in topconditie blijft. Onze klanten beoordelen ons met een 9.4!

Kleine & grote onderhoudsbeurt

Wat is nu het verschil tussen een kleine- en grote onderhoudsbeurt en wanneer is je auto toe aan een beurt?

Kleine onderhoudsbeurt

Waar bestaat een kleine onderhoudsbeurt uit en om de hoeveel kilometers moet dit gedaan worden? Tijdens de “kleine beurt” wordt standaard de olie en het oliefilter vervangen. Daarnaast worden alle vloeistoffen gecontroleerd en eventueel bijgevuld. Ook testen wij de accu en zullen wij deze wanneer nodig vervangen. Dit natuurlijk in samenspraak met de klant. De auto wordt daarnaast gecontroleerd op belangrijke punten als banden, remmen en verlichting. Mocht er een reparatie noodzakelijk zijn dan zullen wij altijd contact met je opnemen. Bij Garage Remko kom je daarom nooit voor onaangename verassingen te staan.

De onderhoudsintervallen, dus het aantal kilometers tot de kleine beurt zijn verschillend per merk maar liggen normaliter tussen de 10.000 en 20.000 kilometer. Ook de kleine beurt wordt volgens fabrieksvoorschriften en met behoud van fabrieksgaranties uitgevoerd.

Grote onderhoudsbeurt

Waar bestaat een grote onderhoudsbeurt uit en om de hoeveel kilometers moet dit gedaan worden?
De grote onderhoudsbeurt wordt volgens fabrieksvoorschriften en met behoud van fabrieksgaranties uitgevoerd. Allereerst wordt de auto grondig gecontroleerd op een aantal belangrijke punten zoals de controle van het remsysteem, banden, verlichting, airbags en andere belangrijke systemen.

Daarnaast wordt uiteraard de olie ververst en zullen alle filters vervangen worden. De vloeistoffen zoals koelvloeistof en ruitenwisservloeistof worden evenals de remvloeistof gecontroleerd en eventueel bijgevuld of ververst. De bougies of de gloeibougies worden vervangen en er zal daarnaast naar de staat van de accu gekeken worden door middel van een test simpelweg omdat de accu op nummer 1 staat qua pech onderweg.

De onderhoudsintervallen, dus het aantal kilometers tot de grote beurt zijn verschillend per merk maar liggen normaliter tussen de 20.000 en 30.000 kilometermeter.

Wil je weten wanneer je auto een onderhoudsbeurt nodig heeft? Neem dan even contact op met één van onze werknemers.

Gratis APK

Bij ons geldt : “GRATIS APK bij een grote beurt”! Je betaald alleen de afmeldkosten.

Back to top