Bandenservice

Voor het vervangen van je banden of het balanceren ervan kun je natuurlijk ook bij ons terecht. Evenals het verwisselen van de zomerbanden naar de winterbanden en andersom. Dit alles tegen zeer concurrerende prijzen!

Onderhoud van de banden

Net als je auto hebben ook banden onderhoud nodig. Enkele belangrijke punten hierbij zijn het profiel van de banden en de bandenspanning.

Profiel van uw banden controleren
Controleer regelmatig het profiel om te kijken of je banden aan vervanging toe zijn.

Bandenspanning controleren
Het is belangrijk je bandenspanning minimaal eens per maand te controleren. Een te lage of te hoge bandenspanning kan abnormale of overmatige slijtage, oververhitting, een te hoog brandstofverbruik en zelfs het gevaar van een klapband opleveren.

Wat zijn winterbanden?

Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Het grote verschil tussen een zomerband en een winterband is de rubbersamenstelling. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden wat wil zeggen dat wanneer de temperatuur daalt, het rubber harder wordt.

De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse omstandigheden en hierdoor profiteer je van een betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid. Ook het profiel van de winterband verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van lamellen en tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek.

In de Benelux is er nog geen verplichting van winterbanden in de wintermaanden, in veel overige landen is dit wel het geval. Voor verdere informatie betreffende de verplichting van winterbanden en sneeuwkettingen in Europa kun je op bovag winterbanden kijken.

Wil je een afspraak maken of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers of vul het contactformulier in op de website.

Back to top